Marleen Verbruggen

Inspiratiebron, verwondering :   natuur – ontmoetingen met mensen

Met de jaren heb ik een dieper respect voor de natuur ontwikkeld, het gewone, het zo vanzelfsprekende blijft wonderbaarlijk, de groei van de courgettes in de tuin, de pracht van een grote distel, de buizerd die de kuikens steelt,…kinderen die opgroeien. Dankbaar. 

De kracht van de natuur neem ik graag mee in de therapeutische benadering, daarbij is bewegen een noodzakelijk gegeven om tot verandering te komen. 

Ontmoetingen met mensen dichtbij en ver weg zijn een onuitputtelijke bron van inspiratie en verwondering. Ook toevallige ontmoetingen voegen een dimensie van schoonheid toe aan het dagelijkse leven. Dankjewel lieve mensen.

Opleiding

Mijn opleidingstraject heb ik kunnen voltooien dankzij de liefde, het geduld en de aanmoediging van mijn dierbare kinderen, partner, ouders en vrienden. Dankjewel. 

Na de master gezondheidszorg psychologie heb ik ervoor gekozen om de tweejarige opleiding psychodiagnostiek voor volwassenen te volgen. Deze vooropleidingen vormden een goede basis om de vierjarige systeemtheoretische psychotherapie opleiding aan de Inter-Actie Academie in Antwerpen te starten. Mijn EMDR opleiding is een meerwaarde bij het behandelen van trauma. Verder heb ik meerdere boeiende workshops en Masterclasses gevolgd , uitdagingen die ik graag blijf aangaan.

In 2023 ben ik gestart aan de opleiding ouderenpsycholoog (UMC Amsterdam – Gerion) . Met de toename van het aantal ouderen is er ook een groeiende behoefte ontstaan aan psychologische handelen bij ouderen. Een tachtig-jarige krijgt nu geen psychologische behandeling bij psychisch onbehagen zoals een veertiger dat wel krijgt. Nochtans komen angst, depressie, rouw, aanpassingsmoeilijkheden en andere complexe psychische aandoeningen evenzeer tot zelfs meer voor op oudere leeftijd.


Kruisbestuiving van vakgebieden

Tijdens mijn opleiding tot imker heb ik inspirerende inzichten meegekregen over hoe we met respect voor alle wezens kunnen samenleven. De gezondheid van de kwetsbare bijen vertelt ons veel over de gezondheid van het ecologisch systeem waarin zij en wij leven. 

Om mijn perspectief te verbreden heb ik bijscholingen gevolgd in haptonomie en Traditionele Chinese Geneeskunde. Momenteel volg ik bij Natuurpunt de opleiding als natuurgids.µ

Misschien ben ik niet voor iedereen de meest geschikte therapeut, de beste match. Ik kan terugvallen op een netwerk van gedreven en professioneel sterke collega’ s waar ik in volle vertrouwen naar kan verwijzen